En busstur, en mammadag og et avslag seinere…

 

Dwa har romjuleroen senket seg. Vi var mange samlet på julaften med fult hus. Det gikk heldigvis greit for Oscar selv om det var mye styr og støy. Han fikk en ny traktor med henger i julegave så da var det ikke nødvendig å pakke opp noe mer egentlig…;)

Den beste julegaven vår lille familie fikk i år var at F nå har fått seg fast jobb og i tillegg på dagtid. Så nå får jeg og han vært sammen om oppgavene  og guttene på ettermiddagen og jeg kan til og med legge litt planer for meg selv også.

Sovingen til Oscar er så som så…noen netter bra, så noen netter dårlig.  Men det virker som ordningen vår med å dele både oss og gutta på ulike rom fungerer så langt. Nå skal vi pusse opp rommet til Odin i kjelleren så det blir litt lysere og triveligere. Se om vi får hengt opp noen fine bilder til han også.

Mine foreldre stiller opp i romjulen og har gutta litt på tur og i går var det Odin sin tur. Da tok jeg og Oscar oss en busstur ned til sentrum for å signere noen papirer på TOBB. Vi har vært heldige å få bytte parkeringsplass så vi slipper å gå så langt inn i garasjen. Det er jo selvfølgelig ikke gratis så vi måtte ut med en sum for å få det til men vi satser på at det er verdt det. Men Oscar koste seg på busstur. Han satt å pratet med seg selv og litt med meg og “sang” litt. Det var så koselig!  Han fikk en is i sentrum og var super happy på vei hjem også. Han gråt ikke da vi gikk av heller. Så vi hadde en fin dag sammen. Men det er utfordrende å ha Oscar. Han prater fremdeles ikke og mye må tolkes for å forstå hva han vil. Han går igjennom mye emosjoner og kan plutselig begynne å gråte/hulke i sorg og jeg aner ikke hvorfor…Han spiser fremdeles på alt og sier ikke i fra når han har bæsjet o.l….Men vi hadde en fin “mammadag” selv om jeg var sliten i går kveld. 

I dag er det Oscar sin tur til å sove hos “mommo” og “bestefar” så imorgen blir det Odin sin tur til å ha “mammadag”. Odin har gått inn i en “trass” periode og er mye sint, hissig, utagerende og ikke minst SJALU…Det er veldig slitsomt om dagen og vi gjør så godt vi kan for å tekkes dem begge.

Så kom avslaget fra NAV da. Ikke at det kom som et sjokk men det var tungt allikevel. Jeg har ikke krav på AAP…NAV mener jeg ikke er syk. Selv etter alt vi/jeg har vært igjennom i de siste årene med alt fra utredning/sykdom og søvnmangel i tillegg til alt det andre er jeg ikke syk nok for dem…Men siden F nå har fast jobb kan jeg jobbe litt mindre men det tar jo på økonomien vår…

Vi håper det nye året bringer positiviteten tilbake. At vi får noen positive svar på noen søknader og at det løsner mer på “språkfronten” til Oscar…

Jeg kjenner at jeg gleder meg til å legge mye fra 2016 bak meg…selv om det også har skjedd mye positivt er det mye som skal bli godt å forhåpentligvis få lagt bak seg.

Vi håper nå på en fin nyttårsfeiring med naboer og venner og en rolig barnehagestart i 2017 🙂

Magisk julestemning som smitter oss alle.

Nå har mora vaska golvet, men ikke båret noe ved og treet det er pyntet av lillebror og gutta sin kusine og er så fint som bare det… 💖

Bare litt hjelp fra mamma og tante med lysene og med toppen. Oscar er svært interessert i treet og er borte å ser på og plukker på hele tiden 🙂 Vi er alle svært spente på hvordan de skal reagere når pakkene dukker opp under treet 🙂

Nå er det jul igjen og de fleste møter er gjennomført og søknadsskjemaer er sendt. Nå kan man slappe av å senke skuldrene og stålsette seg før det nye året tøffer inn.

Men førjulstiden er magisk og den er smittet over på oss alle. Inkludert vår kjære Oscar. Han elsker jo lys og farger. Så juletreet som står på benken til pynt har vært interessant. Han har sine faste leker som vanlig og er seg selv men vi ser framskritt på flere områder.

Hjemme er han blid og glad som vanlig og veldig kontaktsøkende og vil være mye nær og kose. Han ramser opp ordene han kan. Men bruker dem også på riktige steder 🙂 Han “babler” i vei og snakker mer og roper og liker å kikke seg i speilet. Han gjennomfører beskjeder mye bedre og følger med.

I barnehagen koser han seg og er svært engasjert i oppgavene de har drevet med der før jul. Han tar mer kontakt med andre barn (da må det nok her nevnes at mer er jo mer enn ingenting). Han tillater at de andre er med på litt lek og han studerer/observerer de andre mer.

Forrige uke hadde vi et stort gjennombrudd. Jeg blogget jo tidligere om at han ga meg et lite vink og denne uken tok han skrittet videre og vinket og sa “HADE”….Vi var alle i sjokk! Både jeg og de voksne i barnehagen. Dette gjorde han 2 av dagene han ble levert og det føles fantastisk! 

Den magiske juleånden har smittet oss alle og det ligger en god, positiv stemning over hele familien.  Mannen min har endelig fått seg fast jobb og ting virker som de har snudd i en positiv retning:) Nesten så man ikke helt tørr å tro…

Søknader er som sagt sendt inn og vi håper på positive svar på nyåret. Men vi er klare til kamp og sammen om det meste. Lillebror som er mer som storebror han også landet litt og er litt mindre sjalu. Tatt mer en omsorgsrolle for Oscar og er en stor hjelp for meg hjemme. Både med rydding og å hente ting. Ting går framover og det merkes.

Nå skal bare de siste julegavene kjøpes inn så kan mor la juleroen senke seg helt 🙂

GOD JUL TIL DERE ALLE SAMMEN!  

Aua, Aua…NÅ ER VI PÅ GLI :)

Nå dere skal dere få høre 🙂

De har meldt fra i barnehagen i det siste at det kommer nye forsøk på ord. Oscar peker mer og er mer interessert i å kommunisere. Han vil trene med spes.ped og han “babler i vei”. Han peker på bilder av oss i familien sin og sier mamma, pappa og Odin og navnet på sin kusine på riktig sted.

Han har lært seg navnet på en annen jente i barnehagen og han peker både på henne og bildet av henne og sier navnet hennes. 

Han har også begynt å vise mer interesse for de andre barna og å observere lek og herme. Han har tatt bittesmå skritt til å delta men trekker seg fremdeles fort her enda.

Men vi er på gli…

Men her hjemme har vi ikke sett så mye av det samme. Han er sliten etter barnehagen og sitter mye i ro med en leke og slapper av eller han selvstimulerer med å hoppe eller lage lyder osv. Han er ikke så interessert i å delta i lek eller aktiviteter som ikke er “basing” eller litt voldsomme “nå kommer jeg å tar deg” eller “kileleken” osv. Han vil ikke lese bok slik som broren eller noe sånt heller.

Men vi er på gli…

For i dag gikk Odin å hentet en bok han ville jeg skulle lese og vi satte oss i sofaen.  Jeg hadde Odin på fanget. Og det var en bildebok uten så mye tekst så jeg bare finner på litt forskjellig hver gang. Men det er en sånn bok hvor du kan ta og føle på ulike mønster og myke områder osv. Og i dag kom Oscar og satte seg ved siden av oss og ville bli med. Jeg tok fingeren min borti “borrelås” mønster og trakk til meg fingeren og sa; AUA!!! Gutta lo som bare det. Og jeg måtte jo selvfølgelig gjøre dette 100 ganger til. Så tok Oscar boka i fra meg og gjorde det samme!!!! HAN HERMET!!! Han tok fingeren sin borti, trakk den til seg og sa; aua, aua! Og lo. Og tok min finger så jeg skulle si det samme og Odin sin finger og han var med på leken og sånn satt vi da i 5-10 minutter og tok på “borrelåsen” og sa “AUA, AUA”! 

Og lo 💖

Aua, aua….NÅ ER VI PÅ GLI 💙