Kulevest er best, ingen protest!

Hva er en KULEVEST?!?
Er det sikkert mange av dere som tenker…

Vel det er akkurat det det høres ut som. Det er en vest fylt med kuler. Den er designet for å gi kroppen en lett massasje på ryggen og brystet. Den skal hjelpe til å stimulere ulike sanser så det skal bli lettere for enkelte barn å få til å slappe av. Den er tung av vekt og skal hjelpe til å holde kroppen i ro også.

Det er kanskje noen som har hørt om kuledyne. Og dette er samme prinsippet. Bare at man fester vesten på som en genser.

Oscar fikk seg en kulevest nå i høst. Men har ikke villet bruke den. Den er jo som sagt tung og litt trang og Oscar liker jo som kjent best å gå helt uten klær og er ikke spesielt glad i klær som er stramme.

Men nå har han/vi knekt koden. Han briker dem på dagtid i barnehagen. Han vil ha den på og den hjelper virkelig å gi ha ro. Han koser seg med å sitte å stryke på den og den hjelpertil med at Oscar sine sanser stimulerer seg selv så det blir mindre selvstimuli i form av lyder og bevegelser. Han får til og med til å bare ligge på sofaen å slappe av uten noe som helst å gjøre eller styre med!

Dette er virkelig et fremskritt for han og vi ser at han har godt av å bruke denne vesten så det er trist å tenke på at myndighetene her i Norge ikke støtter denne typen hjelpemidler.

Våre naboland Sverige og Danmarks er langt foran oss på dette området. Der anbefaler både leger, fysioterapauter og eksperter slike hjelpemidler. Der blir det også dekt av hjelpemiddelsentralen. Men her i landet mener de at dette ikke har nok faglig bevis så de nekter å ta produktene inn på hjelpemiddelsentralen:(

MEN! Det finnes hjelp. Man får tak i produktet på nettet. Vi kjøpte fra Amajo og vi er så lykkelige for at de går foran i toget for slike hjelpemidler. At de bruker forskning og erfaringer fra andre land og velger produkter ut i fra dem og tilbakemeldinger fra folk og fe! Så takk til dem for at Oscar nå har en litt lettere og mer avslappet hverdag.

Oscar er glad og da blir vi glade! Så jeg anbefaler virkelig dette. Vi vurderer også å få rak i en kuledyne for å se om det kan hjelpe på nattesøvnen også.

Men for min del er det ikke tvil;

Kulevest er best, ingen protest! 🙂

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg